top of page

Bare fordi...


Jeg er begyndt at udskifte "bare" med "netop", fordi det sjældent er ligetil, når vi bruger ordet "bare".


Desuden negligerer det værdien og ved at erstatte med NETOP, får sætningen eller den særlige gestus mere fylde og tyngde.


Eksempler:

 "Jeg kom bare lige forbi"...


Jeg kommer aldrig lige forbi nogen.

Det kræver en impuls, beslutning og handling at køre hen til nogen, fordi jeg rigtig gerne vil se dem.


Så det siger jeg i stedet "Jeg valgte netop at køre hen til dig, fordi jeg tænkte på dig/savner dig".


"Jeg ringede bare fordi at sige, jeg elsker dig" bliver til "Jeg ringer netop for at fortælle dig, at jeg elsker dig og du er vigtig for mig".


"Nåh, ja, det er jo bare en lille gave" bliver til "Jeg vil så gerne forære dig denne gave, fordi jeg tænkte så meget på dig, da jeg så den og jeg tror, du vil blive rigtig glad for den (ellers havde jeg jo ikke købt den).


Hørt i terapi "Jeg skal bare lige have styr på min grænsesætning".

Det kan de fleste mennesker bruge rigtig lang tid på. Indtil vi liiige får styr på vores grænsesætning og altid får sagt fra i tide til de rette mennesker i rette omfang, så øver vi os.


Her er en af mine egne fælder: "Jeg skal bare lige arbejde lidt mindre". Jeg kan godt lide at arbejde og især med alt, hvad jeg laver nu. Det er så meningsfuldt og jeg kan forføre mig selv til "bare lige" at gøre lidt mere, lave endnu et event, skabe endnu mere plads til dejlige klienter... så bliver jeg overbelastet og skal til hægterne igen. Det er et ongoing mønster i mig, selv jeg ser det og er bekendt med det.


Det smarte er, at vi ofte får mennesker, steder og situationer at øve os på gennem livet.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page