top of page

"Just don't ask me how I am"


Jeg sidder og kigger udover vandet, mens jeg spiser morgenmad her i Løgstør.


Der er samme CD på, som i går aftes og jeg kan godt lide det.

Det er hyggeligt og jeg har ikke hørt mange af disse sange siden 90'erne.

Jeg føler mig lidt i en tidslomme og det har virkelig sin charme.


Mens mine tæer danser med under bordet til "Luka", kommer jeg i tanker om, hvordan vi skrålede den på livet løs til fester, i byen.... fjollede, fjoget og grinende "Just don't ask me how I am".


Vi anede ikke, hvad vi sang med på.


Vi kopierede bare teksten og sang som trænede aber. Uden reflektionsevne.

Den var banebrydende for tiden. Jeg tror, det er en af de få sange, som er skrevet om vold mod kvinder. Og så har hun skrevet med så munter og glad en melodi, at det næsten bliver grotesk!


"Walked into a door again"...


Og fordi melodien var catchy, blev den et kæmpe hit og kommer ud til masserne, så dette private, tabuiserede problem blev mere offentligt.


Smart Vega!


Jeg talte med min veninde, som er sagsbehandler og hun nævnte aktuelle tal, at 1/3 har oplevet at blive slået under opvæksten. Alt fra en lussing til tæsk.


En freaking tredjedel af os!!! Stadig?!?


Det sætter dybe spor i os mennesker, når vi bliver slået. Det er så grænseoverskridende og uacceptabelt.


Jeg har talt med mange mennesker, som i afmagt har kommet til at slå deres barn i affekt. Vi må gøre alt, hvad vi kan for ikke at komme til det niveau af magtesløshed.


Jeg hører somme tider "for sjov" >>Smut ud og leg på kørebanen skat<<, så er det måske en meget god indikator på, at du trænger til en pause.


Tag den alvorligt.


Bed om hjælp!


Det går udover barnets selvværd og de risikerer at finde en partner som voksen, der mishandler dem, fordi vi mennesker accepterer den kærlighed, som vi tror, vi fortjener.


Det er uanset køn, der findes SÅ mange unge fyre og mænd, der finder sig i voldelige, grænseoverskridende piger, fordi de ikke forestiller sig, at det er vold, når der bare er Josefine på 19 år, der flejner på dem og niver, kradser, bider eller brøler ham ind i hovedet.


Det er uværdigt at blive behandlet sådan uanset hvad krænkeren kommer fra og har med sig. Det kan vi være, vi måske har ekstra forståelse, men det gør ikke vold accepteret. Pas på hinanden.


6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page